Одлука о начину обављања послова између Народне банке Србије и Управе за трезор који се обављају преко система консолидованог рачуна трезора за девизна средства

Аутор чланка
Примена одлуке којом се регулише начин обављања послова између Народне банке Србије и Управе за трезор који се обављају преко система консолидованог рачуна трезора за девизна средства у последњих неколико година више пута је одлагана. У тексту који следи говоримо о самој суштини ове одлуке

 

Одредбама члана 21. Закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему („Сл. гласник РСˮ, бр. 101/11), у делу који се односи на вођење подрачуна девизних средстава корисника јавних средстава који су укључени у систем консолидованог рачуна трезора Републике Србије, односно у консолидовани рачун трезора локалне власти код Управе за трезор, прецизирано је да ће примена почети од 1. јула 2012. године.

 

Од наведене измене Закона о буџетском систему до доношења Одлуке о начину обављања послова између Народне банке Србије (НБС) и Управе за трезор који се обављају преко система консолидованог рачуна трезора за девизна средства, која је објављена у „Сл. гласнику РСˮ, бр. 51/2013 прошло је скоро годину дана. Наведена Одлука је ступила на снагу 15. 6. 2013. године, с тим да је почетак примене предвиђен за 30. 9. 2013. године.

Доношењем нове Одлуке о начину обављања послова између НБС и Управе за трезор који се обављају преко система консолидованог рачуна трезора за девизна средства, исте 2013. године („Сл. гласник РСˮ, бр. 92/13) рок за примену је померен до 1. 4. 2014. године.

У априлу месецу 2014. године, тачније 29. априла, у „Сл. гласнику РСˮ, бр. 46/14 објављена је нова Одлуке о начину обављања послова између НБС и Управе за трезор који се обављају преко система консолидованог рачуна трезора за девизна средства. Рок за примену Одлуке поново је померен, овога пута до 29. 9. 2014. године.

Нова Одлука о начину обављања послова између НБС и Управе за трезор који (више…)


ПОШТОВАНИ КОРИСНИЧЕ,

ДА БИСТЕ МОГЛИ ДА ВИДИТЕ ИНТЕГРАЛНЕ ВЕРЗИЈЕ ТЕКСТОВА НАШЕГ ИНТЕРНЕТ ИЗДАЊА ПОТРЕБНО ЈЕ ДА БУДЕТЕ РЕГИСТРОВАНИ КОРИСНИК НАШЕГ ПОРТАЛА И ДА СЕ НА ЊЕМУ ПРИЈАВИТЕ. ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈЕ СУ СВЕПРЕДНОСТИ РЕГИСТРАЦИЈЕ И ПРЕТПЛАТЕ.

ЗА ПИТАЊА ПРЕТПЛАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ СТРАНИЦУ ПРЕТПЛАТА.Улогујте се

 Запамти ме