Менаџмент и маркетинг у адвокатури

Аутор чланка
У свим организацијама, па и адвокатским канцеларијама различите величине и капацитета, потребно је планирати, организовати, водити и усмеравати рад запослених ка остваривању постављених циљева. За разлику од других видова пословања, адвокате, међутим, треба да препоручује само знање које су показали, успех који су остварили и углед и поверење које су стекли својим радом и понашањем, те у том смислу они не смеју да нуде своје услуге, нити да стичу клијенте на нечастан или недопуштен начин

 

 

 

Савремена адвокатура установљена је у Србији Законом о јавним правозаступницима, донетим на предлог владе Илије Гарашанина, 28. фебруара 1862. године. Доношењем тог закона, правна помоћ поверена је само школованим правницима које у ово звање упише Министарство правде. Прво удружење су јавни правозаступници основали 1886. године, а савремени коморски систем уведен је у Србији Законом о адвокатури 1929. године, када је и основана Адвокатска комора Београда. Развитком друштва, развија се и право, а с њим и адвокатска професија.

 

Пратеће службе привредних субјеката, каква је савремена адвокатура, без које нема ваљане пословне одлуке, неминовно прате трендове у којима се налазе њихови властодавци, а то су ширење тржишта робе и услуга, финансијских средстава, проток људи и идеја. Самим тим, и адвокати као правни консултанти морају бити интегрисани у те токове.

Тренд глобализације адвокатских канцеларија доприноси фузији упоредних прописа и праксе, а производ сарадње више канцеларија у правним проблемима који имају додира с више легислатива јесте квалитетан правни савет, који је основ за брзе и важне пословне одлуке. Глобализација, с једне стране, снижава цене адвокатских услуга, јер их пружају локалне канцеларије, а с друге стране, ствара мрежу сарадничких канцеларија широм света што обезбеђује већи број клијената, али и ствара праксу која би могла да буде претеча међународних мултилатералних уговора у области адвокатуре. (више…)


ПОШТОВАНИ КОРИСНИЧЕ,

ДА БИСТЕ МОГЛИ ДА ВИДИТЕ ИНТЕГРАЛНЕ ВЕРЗИЈЕ ТЕКСТОВА НАШЕГ ИНТЕРНЕТ ИЗДАЊА ПОТРЕБНО ЈЕ ДА БУДЕТЕ РЕГИСТРОВАНИ КОРИСНИК НАШЕГ ПОРТАЛА И ДА СЕ НА ЊЕМУ ПРИЈАВИТЕ. ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈЕ СУ СВЕПРЕДНОСТИ РЕГИСТРАЦИЈЕ И ПРЕТПЛАТЕ.

ЗА ПИТАЊА ПРЕТПЛАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ СТРАНИЦУ ПРЕТПЛАТА.Улогујте се

 Запамти ме