Како једноставније, јефтиније и брже извозити робу користећи поштански саобраћај?

Аутор чланка
Пословна заједница дуго је указивала на потребу да се по угледу на друге земље и у Републици Србији омогући једноставнији извоз робе ниске вредности која се у малим количинама испоручује великом броју различитих иностраних прималаца. Поклапање интереса извозно оријентисане пословне заједнице и интереса ЈП „Пошта Србијеˮ био је сигнал Управи царина да су се стекли сви потребни услови да се омогући поједностављење извозног поступка за робу мањег економског значаја

 

У свету је већ уобичајено да ради продаје својих производа, предности које доносе оглашавање путем интернета и систем брзе испоруке робе на кућну адресу, осим предузећа, користе и појединци са иноваторским и уметничким способностима или умећем који у оквиру своје регистроване делатности сачињавају пожељне производе разних намена. На тај начин они долазе до купаца специфичног укуса и потреба, који одређени производ желе само уколико могу да га добију за дан или два, јер у противном степен привлачности производа опада, а потенцијални купац своју потребу задовољава неким другим лакше доступним производом.

Јасно, не могу се сви производи испоручивати на овакав начин будући да постоје ограничења која су у вези с њиховом вредношћу, величином и тежином, баш као и ограничења у вези с природом самог производа.

 

Тешко је сачинити коначну листу производа који се на описани начин могу наћи у промету, али ћемо ради илустрације навести најтипичније:

– делови машина, делови аутомобила и слични индустријски производи;

– рачунарска опрема;

– производи „мале привредеˮ;

– мали електрични или механички уређаји;

– одећа и обућа;

– производи старих заната;

– уметничка дела чији је извоз дозвољен;

– предмети покућства (на пример, теписи, постељина, столњаци, завесе, рамови за слике и за огледала, разни зидни држачи и украси, ситни намештај мале тежине, украсни окови за намештај, предмети за терасе и баште и сл.);

– предмети за хоби активности (алат, (више…)


ПОШТОВАНИ КОРИСНИЧЕ,

ДА БИСТЕ МОГЛИ ДА ВИДИТЕ ИНТЕГРАЛНЕ ВЕРЗИЈЕ ТЕКСТОВА НАШЕГ ИНТЕРНЕТ ИЗДАЊА ПОТРЕБНО ЈЕ ДА БУДЕТЕ РЕГИСТРОВАНИ КОРИСНИК НАШЕГ ПОРТАЛА И ДА СЕ НА ЊЕМУ ПРИЈАВИТЕ. ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈЕ СУ СВЕПРЕДНОСТИ РЕГИСТРАЦИЈЕ И ПРЕТПЛАТЕ.

ЗА ПИТАЊА ПРЕТПЛАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ СТРАНИЦУ ПРЕТПЛАТА.Улогујте се

 Запамти ме